2023-01-07

Janvāra izskaņā Siguldā norisināsies piektais gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”

Iespēja gardos un neparastos veidos palutināt savas garšas kārpiņas nekad nav peļama ideja. Turklāt, ja tas viss izvēršas par atraktīvu un interesantu pasākumu, kāpēc nepiedalīties? Svinēt ziemu un garšīgi paēst aicina Sigulda, kur janvāra izskaņā norisināsies jau piektais gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Tajā siguldieši un pilsētas viesi ļausies garšu virpulim, baudot labāko Rīgas – Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus.
 

Gardēžu festivāls norisināsies sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, kur ikviens interesents aicināts no 12.00 līdz 16.00 baudīt gardo, uz uguns gatavoto ēdienu. Pasākuma organizatori informē, ka apmeklētāju garšas kārpiņas priecēs un pārsteigs šefpavāri no tādiem atzītiem restorāniem kā: “Entresol”, “Ferma”, “Pavāru māja Līgatnē”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī festivāla jaunpienācējs “Beef Room”. Savukārt gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš būs sagatavojuši īpašu pārsteigumu, kopā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo lutinot festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes Uguns”. Līdz ar restorānu dalību pasākumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji, kuriem arīdzan kāds kulinārs pārsteigums ir padomā. 
 

Būtiski, ka ik gadu garšu festivālā tiek izvēlēts kāds īpašs produkts, ko šefpavāri pievieno savās receptēs. Šogad tā būs ķimene, un festivāla rīkotāji atzīmē, ka šāda izvēle izdarīta par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai.

 

Līdztekus gastronomiskam baudījumam pasākumu papildinās arī muzikālās grupas, dīdžejs, kā arī ledus mākslinieki. Turpat, Siguldas pils kvartālā, būs iespēja arī apmeklēt amatnieku tirdziņu un piedalīties darbnīcās, kur varēs apgūt dažādas prasmes un izveidot ko īpašu paša rokām. 

Saņem jaunākos rakstus e-pastā