Rudenī un pavasarī daudzviet Latvijā norisinās Restorānu nedēļa, šefpavāriem mudinot iepazīt jaunas garšas un izaicināt garšas kārpiņas. Jelgava šim pasākumam izdomājusi savu, autentisku nosaukumu “BaudĒšanas dienas”. Tās norisināsies no 11. līdz pat 23. aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē.
Jelgavas pilsētas mājalapā norādīts, ka akcijā iesaistījušies un savus kulināros meistardarbus apmeklētāju vērtējumam nodos kopumā 15 ēdinātāji. Būtiski, ka šogad savu dalību pieteikuši ne tikai restorāni, bet arī kafejnīcas, krodziņi un muižas. Katrs ēdinātājs būs izvēlējies konkrētus ēdienus, kas būs nobaudāmi par īpašu cenu. Tieši tāpēc apmeklētājiem vispirms ieteicams kārtīgi izpētīt katra ēdinātāja piedāvājumu un doties pēc iespējas krāsainākā un dažādām garšām piepildītākā piedzīvojumā.
Norādīts, ka “BaudĒšanas dienās” viesus cienās restorāni: “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Central cafe”, “Parks”, “Viedi”, kafejnīca “Brokastnīca”, krodziņš “Istaba”, atpūtas vieta “Krekli”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”. Savukārt Jelgavas novadā: restorāns “Pūteļkrogs”, bārs “Meka”, kafejnīca - restorāns “Zemnieka cienasts”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.
Būtiski piezīmēt, ka šis nebūt nav pirmais šāds gastronomiskais piedzīvojums Jelgavā un tās apkārtnē. Patiesībā, šeit jau vairākkārt norisinājušies dažādi kulinārie pasākumi, ļaujot iepazīt gan vietējās, gan eksotiskās un neparastās garšas. Kāds, iespējams, piedalījies “Garšas tūrē Jelgavā” vai akcijā “Izgaršo vietējo”, kas arīdzan bijuši garšas kārpiņu izaicinoši pasākumi. Vairāk informācijas, kā arī “BaudĒšanas dienas” dalībnieku ēdienkartes var atrast šeit.